Search

Reyog Ponorogo

situs kebudayaan dan kesenian Ponorogo

Tag

ponorogozone

Jadwal Acara Grebeg Tutup Bulan Suro 1432 H

Jadwal Acara Grebeg Tutup Bulan Suro 1432 H

Bantarangin Sumoroto

Selasa 11 Nov –
08.00 Ziarah Makam Astana Srandil
19.00 Istighotsah

21.00 Khataman Nabi

Sejarah Ponorogo Versi Jawa ndueso

Image

Wektu iku malem Akad Legi jam songonan bengi, koyo biasane aku ndayoh nggone Mbah Warsito saperlu nompo wejangan, konon Mbah Warsito iku salah sijine keturunan warok murite Ki Ageng Kutu.

Dikancani wedang kopi sak ceret, kacang goreng sak pireng, lan ora lali aku yo ngedukne rokok sampoerna ijo rong bungkus klangenane Mbah Warsito dorongan neng amben ing ngarep omah bengi iku Mbah Warsito ndongeng Continue reading “Sejarah Ponorogo Versi Jawa ndueso”

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑